• 1943 – 17 qershor :
  Lindja.
 • 1950 – 1958 :
  Shkollimin fillore në Krushë të Madhe dhe në Rogovë të Hasit.
 • 1958 – 1963 :
  Shkollen normale në Prizren dhe në Prishtinë.
 • 1963 – 1964 :
  Arsimtarë në shkollen fillore të Krushës së Madhe.
 • 1964 – 1968 :
  Studime në Shkencat politikë në Universitetin e Zagreb-it.
 • 1968 – 1970 :
  Studime pasuniversitare në drejtimin e Marrëdhënieve Politike dhe Ekonomike Ndërkombëtare në Beograd. Njëkohësish në Beograd kryen edhe shërbimin ushtarak.
 • 1969 :
  Shkrime të artikujve të ndryshëm në rubrikën e punëve të jashtme në gazetëne « Rilindja ».
 • 1970 – 1972 :
  Punon në komisionin ndërkombëtarë për bashkëpunimin me (Lidhjen Socialiste e Popullit Punonjës të Jugosllavisë) Përfshirë këtu edhe një qëndrim katër mujor në Angola për një mision paqësor dhe një qëndrim dy mujor në Indi.
 • 1972 :
  Për Kosovën emërohet Sekretar i Sekretariatit për Marrëdhenie më Jashtë.
 • 1974 :
  Tito i jep Kosovës statutin e Krahinës Autonome.
 • 1975 :
  Publikimi i veprës së tij « Lufta e ftohtë dhe detanti ».
 • 1977 :
  Jep dorëheqje nga posti si Sekretar i Sekretariatit për Marrëdhenie te jashtme të Kosovës.
 • 1978 – 1979 :
  Specializon në Universitetin e Çikagos, Washington-it dhe Boston-it.
 • 1979 – 1981 :
  Mësimdhënës në Universitetin e Prishtinës.
 • 1980 – 4 maj :
  Vdekja e Titos.
 • 1981 – 11 mars :
  Demonstratat studentore në Universitetin e Prishtinës.
 • 1981 – 19 nëntor :
  Mbron çështjen e studentëve në një mbledhje në Universitetin e Prishtinës.
 • 1981 – 21 nëntor :
  Arrestohet nga policia.
 • 1982 – 21 korrik :
  Dënohet me 9 vjet burg.
 • 1983 – 5 prill :
  Edi shukriu i shkruan një letër gjykatës së Beogradit për ta zvogëluar dënimin e Ukshin Hotit. Dënimi do të zvogëlohet me 3 vjet e gjysëm.
 • 1985 – pril :
  Dalja nga burgu.
 • 1989 – maj :
  Milosheviçi zgjidhet kryetar i Serbisë dhe heq autonominë e Kosovës.
 • 1989 – 9 nëntor :
  Rënia e murit të Berlinit.
 • 1990 – 27 janar :
  Demonstrata që shkaktojnë vdekjen e 5 shqiptarëve në Brestovc (Rahovec).
 • 1990 :
  Punon në Ljubljanë për revisten shqiptare dhe themelon gazetën « DeA ».
 • 1990 – 2 korrik :
  Shpallja e pavarsisë së Kosovës.
 • 1990 – 11 dhjetor :
  Fundi i regjimit komunist në Shqipëri.
 • 1991 :
  Antarësohet në LDK.
 • 1992 – janar :
  Organizon një homazh për 5 demostruesit e vrarë në Brestovc.
 • 1992 :
  Rikthehet në Fakultetin e Filozofisë dhe largohet nga LDK.
 • 1992 – 23 nëntor :
  Fjalim në Tetovë për përkrahjen e bashkimit kombëtarë.
 • 1993 – mars dhe prill :
  Burgoset për organizimin e homazheve të një vjeti më parë
 • 1993 – maj :
  Pasi ka vizituar grevistët, ai rrihet nga policia serbe.
 • 1994 – 16 maj :
  Arrestohet ditën kur duheshte të marrë udhëheqësinë e partisë UNIKOMB.
 • 1995 :
  Publikimi i veprës së tij të dytë « Filozofia politike e çështjes shqiptare ».
 • 1998 – 28 shkurt :
  Fillimi i luftës në Kosovë.
 • 1998 – 14 maj :
  Kërkesa e Parlamentit Evropian për të liruar Ukshin Hotin.
 • 1998 – 13 tetor :
  Nominohet për çmimin Saharov.
 • 1999 – 6 shkurt :
  Fillimi i konferencës së Rambujesë.
 • 1999 – 1er mars :
  Kontrollimi i kushteve të burgosjes së Ukshin Hotit nga KNKK-ja.
 • 1999 – 23 mars :
  Fillimi i bombardimeve të NATO-së.
 • 1999 – 25 mars :
  Fshati i Krushës së Madhe bombardohet dhe sulmohet nga forcat serbe.
 • 1999 – 16 maj :
  Dalja nga burgu i Dubravës dhe zhdukja.
 • 1999 – 19 maj :
  Masakra e 173 të burgosurve shqiptarë në burgun e Dubravës.
 • 1999 – 10 qershor :
  Fundi i luftës në Kosovë.
 • 2000 :
  Publikimi i veprës së tij të tretë « Bisedë permës hekurash ».
 • 2001 :
  Konflikt i armatosur në maqedoni ndërmjet maqedonasve dhe shqipëtarëve.
 • 2001 – gusht :
  Nënshkrimi i marrveshjes së ohrit në maqedoni, me të cilin merr fund konflikti i armatosur.
 • 2008 – 17 shkurt :
  Pavarësia e Kosovës, nën mbikqyrjen e EULEX-it.
 • 2013 – 17 qershor :
  Inaugurimi i shtëpisë-Muze « Ukshin Hoti » në Krushë të Madhe.
 • 2014 – maj :
  Publikimi i veprës së tij të katërt : « Çështja Kombëtare Shqiptare, komponenti religjioz ».

Aucun résultat

La page demandée est introuvable. Essayez d'affiner votre recherche ou utilisez le panneau de navigation ci-dessus pour localiser l'article.

Share This